catsuit voor boudoir fotoreportage

Hoe kies je de juiste lingerie voor je boudoir fotoreportage?

Boudoir reportage

Tegenwoordig staat men gelukkig steeds meer open voor het laten maken van een boudoir reportage van zichzelf. Het laat zich dan ook niet moeilijk raden waarom dit is… Vele dames geven na de shoot aan dat het hen enorm heeft geholpen om hun innerlijke schoonheid te vinden; meer van zichzelf zijn gaan houden en hun lichaam meer zijn gaan accepteren zoals het is. Allemaal mooie pluspunten dus die op de gevoelige plaat vastgelegd mogen worden.

Als jij 1 van die personen bent die twijfelt of ze graag een eigen geweldige empowering en zelfvertrouwen boostend boudoirshoot wil boeken, dan heb ik in deze blogpost alvast een paar leuke en handige tips voor je verzameld over het kiezen van de beste lingerie dat er voor zal zorgen dat je straks gaat stralen op de foto!

Kies voor de lingerie die je mooiste punten accentueert

In tegenstelling tot wat veel mensen in eerste instantie verwachten bij boudoir fotografie dragen de meeste dames een blouse, kanten vesten, een body of sportieve kleding in plaats van dat ze volledig naakt zijn, of dat ze super mini slipjes en jarretels dragen. Juist niet.. Boudoir is zoveel meer dan ‘sexy’ zijn. Het draait om jezelf zijn en jezelf blijven… En daar hoort mooie lingerie bij die je mooiste punten accentueren.

Ga bij jezelf eens na wat je mooi vindt aan jezelf. Is dat een mooie décolleté dat bij een half open bloes niet een stukje te zien is? Of zijn het juist je schouders die je hebt getraind of toch je mooie ronde billen? Als je weet wat je leuk vindt aan jezelf kun je ook makkelijker bepalen welke lingerie je mee wilt nemen.

Tuurlijk zijn er dames die zich juist super sexy voelen in een pikant kanten of lederen setje en uiteraard mag dat gebruikt worden tijdens de shoot. Maar het is zeker geen verplichting. Je kunt elk kledingstuk of lingeriesetje gebruiken waar jij je prettig in voelt en die jouw mooiste punten accentueert. Zo kan een korset of bustier een buikje verhullen en de focus leggen op de borsten of de taille door het korset mooi strak te trekken… Ook een body is ideaal voor het verbloemen van die soms zo gehate buik en is dan ook een lingeriestuk dat ik als must have zie!

Geef de voorkeur aan comfort over sexyness

Een modieus design van een super bekend lingeriemerk is zeker niet de enigste factor die ervoor zal zorgen dat jij je geweldig gaat voelen tijdens je shoot. Het dragen van een merk geeft je niet ineens meer zelfvertrouwen of kracht.. Dat doe je toch echt zelf door je mindset te veranderen!

Het is belangrijk dat je kijkt naar de comfort van het kledingstuk of lingerieset en hoe het om je lichaam valt. Wanneer je outfit goed zit, zal het fijn en comfortabel aanvoelen en zul jij een stuk makkelijker poseren voor de camera, omdat jij je zekerder, sterker en vrouwelijker voelt.

Er zijn meerdere manieren om er voor te zorgen dat het kledingstuk of lingeriesetje comfortabel is. Een van die manieren is tijd nemen om de juiste maat te vinden. Een maat is een getal… dat totaal niets zegt over jou en je lichaam, maar alleen aangeeft welke verschillende formaten er voor elk lichaamstype is. Kies een kledingstuk niet te klein, maar ook niet te groot. Ga naar een mooie lingerieboutique en laat je adviseren over de verschillende maten en pasvormen. De mensen in een boutique zijn professioneel en kunnen je uitstekend helpen om de juiste maat en support van bijvoorbeeld een bh voor je te vinden.

Maar ook wanneer je niets hebt met lingerie, maar toch graag sexy foto’s van jezelf wilt laten maken is kijken naar de juiste kledingstukken belangrijk. Ook een trui, blouse of spijkerbroek moet comfortabel en niet te strak zitten…

Speel met kleuren

Kleurrijke kledingstukken en lingeriesetjes kunnen in eerste instantie intimiderend werken tijdens een boudoir reportage. Door kleur te gebruiken leg je immers meer de aandacht op jezelf. Een zwart of wit setje is snel gekozen, omdat het vaak als een ‘standaard’ kleur wordt gezien en dus ‘veilig’ is.
Maar toch raad ik al mijn klanten aan om juist iets met kleur te doen. Dit kan door een rood, geel of blauw setje mee te nemen, maar het kan evengoed terugkomen in een ander kledingstuk, zoals een blouse, korset of de favoriete stropdas van je partner.

Kleurrijke kledingstukken kunnen er ook voor zorgen dat er meer karakter of persoonlijkheid in de foto komt. Het wordt meer een stukje JIJ dat je laat zien door het gebruik van je favoriete kleur.
Ben je echt een fan van zwarte lingerie en is dat ook alleen maar te vinden in je kledingkast, dan kun je nog altijd een klein kleurtje toevoegen door een gave kleur schoen mee te nemen…

Gedurende de jaren dat ik als boudoir fotograaf mijn werk doe, heb ik deze stijl enorm zien veranderen. Daar waar ik voorheen een specifieke groep dames zag, is het nu gelukkig een bezigheid geworden voor dames van alle vormen en maten. Om ook jouw shoot tot een groot succes te maken, zorg er dan voor dat je de tijd neemt voor het uitzoeken van de juiste mee te brengen kledingstukken en lingeriesetjes; laat je adviseren door mij naar aanleiding van je inspiratiebord en ga lekker spelen met verschillende kleuren setjes die jou lichaam en je persoonlijkheid accentueren op de juiste manier…

Ik zie je graag in 2024 voor mijn lens!

Maak gebruik van verschillende texturen

Probeer thuis voor de spiegel enkele verschillende stoffen op je lichaam en sta even stil bij hoe jij je voelt wanneer je iets aan hebt. Voel je je er fijn en goed bij, dan moet je het meenemen. Twijfel je, dan is het een nee..

Kanten stof wordt vaak als sexy en teasend gezien. Weinig verhullend en toch net niet alles laten zien. Velvet of satijn wordt juist als luxe en high class gezien.. Dat geeft een hele andere feel wanneer je het aan hebt.
Bedenk eens welke sfeer jij wilt uitstralen en pas daar de stof en het materiaal van je outfit op aan. Wedden dat het je een boost geeft!

, ,

Related Posts