Marilyn Monroe look a like tijdens vintage fotoshoot met retro auto bij kasteel fotostudio OegstgeestMarilyn Monroe look a like tijdens vintage fotoshoot met retro autovintage fotoshoot in outfit met retro auto bij kasteel fotostudio OegstgeestVintage fotoshoot met retro auto en retro netkousen

Pin-Up, vintage/ Retro gestijlde fotoreportage

De jaren 40/50 en 60 spreken nog altijd veel mensen enorm aan. De kleding van toen, de auto’s van toen, je ziet het nog best regelmatig terug komen in fotoreportages. Marilyn Monroe is toch wel een van de meest bekende sex symbolen uit de geschiedenis en die wordt geassocieerd met Pin-Up. Haar wel bekende Pin-Up foto’s gaan nog altijd de wereld rond en zijn nog steeds een inspiratiebron voor veel fotografen. Hoe zou jij het vinden als er van jou ook schitterende Pin-Up foto’s worden gemaakt in een studio omgeving of een andere zelf gekozen omgeving zoals een garage of een vintage bar/ eetcafe?

Werkwijze

Na een eerste gesprek via de telefoon of mail laat ik je een (privé) Pinterest-bord aanmaken (hoe dit precies werk kan ik je uitleggen), zodat ik een beetje de stijl kan inzien die je graag wilt laten maken. Want er zijn vele verschillende stijlen Pin-up mogelijk namelijk. Aan de hand van je wensen bepalen we de locatie van de shoot (studio; een garage met oude auto’s of juist buiten met je eigen motoren; een cafe of bar met de juiste vintage inrichting) en kijken we of we de ruimte kunnen huren (er kunnen dus extra kosten zijn, maar dat wordt  van te voren altijd besproken).

Voor aanvang van de reportage spreken we het bord nog een keer door en daarna gaan we aan de slag. Eerst wordt je opgemaakt door een ervaren MUA die je voorziet van mooie make-up en je haar doet. Daarna beginnen we met enkele makkelijke poses om je op je gemak te laten voelen en je te laten wennen aan het voor de camera staan. Afhankelijk van de gekozen kleding voor de shoot veranderen we enkele keren van kleding en uitstraling.

Benodigdheden

Afhankelijk van het thema een mooie pencil jurk of rok (Topvintage heeft echt te gekke jurken!) of juist een Swingjurk als je gaat voor een meer romantische Pin-up stijl.
Pumps die bij de kleding passen.
Sieraden uit die tijd

Na de shoot?

Na de shoot ga ik alle foto’s op mijn computer zetten en selecteer ik een grote hoeveelheid foto’s die ik ga nabewerken. Na een tweede selectieronde blijven er minimaal 25 foto’s over die ik je laat zien tijdens een personal sale ongeveer 2-3 weken na de shoot. Tijdens deze sale kun je de allermooiste foto’s uitzoeken en bepalen wat je met de foto’s wilt doen. Wil je ze graag in een mooi album hebben verwerkt, of heb je liever een mooie bewaardoos met de mooiste foto’s of juist 1 spetterende foto die groot wordt afgedrukt in een mooie lijst? Alles is mogelijk en wordt uitgebreid besproken tijdens de sale. Na afloop maak ik een offerte op van de gekozen producten en mail ik deze ter goedkeuring naar je toe. Wanneer je akkoord bent gegaan ga ik alles bestellen en heb je snel daarna een schitterend herinnering op je deurmat liggen!

Kijk ook eens op dit pinterest board als inspiratie (NIET MIJN EIGEN FOTO’S) en deze portfolio met eigen gemaakte foto’s