burlesque geinspireerde reportage bij 4 graden buiten in cocktail glas La Dita Von Tee

World Burlesque day

Vandaag (26 april) is het World Burlesque Day en op world Burlesque day moet ik natuurlijk wel even aandacht schenken aan deze geweldige dansstijl die begin 20ste eeuw haar hoogtepunt had. Hedendaags zijn er vele verschillende afleidingen die nog worden beoefend. Zo zijn er nog steeds dansscholen waar het burlesque dansen in haar originele vorm, maar zeker ook in een modern jasje wordt gegeven; evenals de bekende verleidelijke dans met een stoel.
Op World Burlesque Day wil men deze mooi sensuele dans graag eren, Burlesque is een vorm van entertainment dat vergelijkbaar is met cabaret. Het was erg populair in het begin van de 20ste eeuw en wordt gezien als een glamorous en soms satirisch optreden door een groep dat bestaat uit strippers, dansers, comedianten en een gastheer of dame. Veren als waaiers en in mega grote hoofdtooien zijn een toonbeeld dat bij de Burlesque dans hoort..

In 2021 heb ik een leuke fotoshoot mogen verzorgen die enkele overeenkomsten heeft met de burlesque shows van vroeger, want ik werd gevraagd om schaars geklede dames te fotograferen in oa een groot cocktail glas (vergelijkbaar met de geweldige performances van Dita Von Teese)

Super leuk om eens te mogen verzorgen! Nadeel van alleen de kou die dag (nou ja… dag… zeg maar maand, want de shoot was in DECEMBER!!) toch hebben de dames zich geweldig gehouden en zijn het super mooie foto’s geworden!

Ook het gebruik van de bekende veren waaiers mocht uiteraard niet ontbreken tijdens de fotoshoot..

, , , , , ,

Related Posts