Je kent ze wel… van die enorme afgezaagde opmerkingen of reactie die iedereen eigenlijk wel kent, maar vaak nietszeggend zijn wanneer ze gebruikt worden. Spreekwoorden zijn hier een goed voorbeeld van. Zoals “De appel valt niet ver van de boom” en natuurlijk de welbekende “Roze wolk” wanneer je verliefd bent. Ik ken als Boudoir fotografe ondertussen ook al heel wat cliché opmerkingen van mijn klanten. En ik neem het jullie dames niet kwalijk hoor! Zeker niet!! Ik wil jullie alleen graag laten zien dat ik altijd voor jullie klaar sta en dat er voor elk cliché/probleem wel een oplossing is… En laat het vandaag nu net Wereld Cliché dag zijn; de dag waarop we over de meest onzinnige cliche’s praten en ze voor eens en altijd proberen te  vergeten 😉


sexy lingerie heeft ieder vrouw wel

“Ik heb geen sexy lingerie”

Een van de meest gehoorde cliches van mij, is toch wel: “Ik heb geen sexy lingerie voor de fotoshoot”; op de voet gevolgd door “Ik ben totaal niet fotogeniek!” en “Ik weet niet wat ik aan moet trekken qua kleding en lingerie tijdens een boudoir shoot”.

En deze cliche’s kan ik heel makkelijk uit de wereld helpen, want elke dame heeft immers toch lingerie thuis in de kast liggen? Sexy hoeft lingerie in mijn ogen helemaal niet te zijn. Je moet je er vooral goed en op je gemak in voelen, want dan pas straal je zelfvertrouwen uit en DAT is juist hetgeen wat ik graag van je wil vastleggen tijdens je eigen boudoir reportage.

Een tijdje terug kreeg ik deze mail van een klant:

Sorry maar ik zie toch van de shoot af. Dit eigenlijk omdat ik helemaal geen sexy dingen heb..en als ik dat ook nog aan moet schaffen . Word alles bij elkaar nog duur grapje…

Mijn reactie was:

Dat is ontzettend jammer om te horen. Uiteraard begrijp ik je keuze, maar ik zou je graag willen vertellen dat sexy dingen helemaal niet nodig zijn voor de shoot.
Ik probeer juist het beeld van “alleen maar sexy en kanten lingerie” kwijt te raken.
Juist met een blouse, een spijkerjas, een vest of lekkere trui en lange dikke sokken zijn schitterende foto’s van jou te maken.
Zeker weten dat je enkele van deze kledingstukken wel in je kast hebt hangen toch? Duik je kast maar eens in en zie wat je te voorschijn haalt.
Twijfel je over de kledingstukken, dan mag je me altijd een foto sturen en vertel ik je wat voor een foto ik daarmee zou kunnen maken.
Waarop zij reageerde:

Wat een super leuk mailtje van jou terug zeg..

Tis ook niet helemaal mijn ding..maar vind wel een uitdaging om het doen😉
Ik neem vrijdag gewoon wat kleding mee.. dat Is oke toch?.. moet jij maar kijken wat leuk is
Heb er zin in!

En een gave shoot dat het uiteindelijk is geworden!! Ze was super blij dat ik voet bij stuk hield en haar had overtuigd om het toch te doen. Het was een super leuke ervaring voor haar en heeft haar ook zeker een goede boost in zelfvertrouwen gegeven.

sexy lingerie heeft ieder vrouw wel

Hiermee wil ik alleen maar zeggen dat ik altijd mee denk met mijn klanten en dus ook de service heb om mij foto’s te appen van kleding of lingerie als je twijfelt; hebben we een voorgesprek en een moodboard bespreking om jullie op deze manier zo goed mogelijk van begin tot eind te begeleiden. Want alleen op deze manier kan ik mijn doel halen: Een tevreden klant die met een super goed gevoel en een egoboost mijn studio uit loopt!
Wil je meer inspiratie opdoen voor je eigen shoot, kijk dan eens naar deze verschillende “What to wear” blogposts.
* Knielaarzen wel of geen toegevoegde waarbij bij je reportage?
* Bodysuit of Teddy –> sexy en verhullend tegelijkertijd
* Bruids boudoir reportage –> bruidslingerie of toch je eigen lingerie?
* Elegant en glamour style –> jurk of rok?
* Simpele of Cosy style –> een lekkere trui en warme sokken is al voldoende!

Kledingkast vol lingerie voor klanten

Daarnaast heb ik ondertussen ook al een aardige verzameling lingerie en kleding aangelegd die tijdens elke shoot schoon gewassen klaar liggen en hangen om gebruikt te worden. Voor verschillende maten en stijlen heb ik leuk materiaal liggen! Dus een duur geintje hoeft het ook niet te worden, al zeg ik wel elke keer… “Welke dame houdt er nu niet van shoppen?? en nu heb je nog een legale reden ook!”. Zo nu en dan mag je jezelf echt wel verwennen en iets echt moois voor jezelf kopen.
Naast Lingerie, blouses, body’s en vesten heb ik ook meerdere schoenen in de studio staan die gebruikt kunnen worden!
klanten kledingkast

ik heb geen sexy lingerie

Menu