5 minuten make up

Het komt wel eens voor dat er dagen zijn dat je echt helemaal geen tijd hebt voor make up op te brengen. Bijvoorbeeld als je jezelf verslapen hebt omdat je niet kon of slecht hebt geslapen. Make up is dan echt nodig maar als je nog moet eten, aankleden of de kinderen naar school moet brengen en over 20 minuten op je werk moet zijn.. Wat doe je dan??

Huidverzorging

Het eerste wat super belangrijk is, is dat je de huid goed verzorgd. Met een verzorgde huid wek je sneller de indruk dat je wel goed uitgerust bent. Wat je ook kan doen, mocht je dagen hebben dat je echt maar 10 minuten voor jezelf hebt, is kijk voor een moisturizer met een tint erin en die gebruiken op die “lastige” dagen. Zo’n beetje elk merk heeft wel een cc of bb creme. Mocht zoiets toch niet voedend genoeg zijn voor je huid, breng hier onder dan je gewone gezichtverzorging aan.

Concealer

Daarna is een goede concealer die in een keer aanbrengen een must. Hierbij telt weer, een goede concealer is een goede investering. Zorg dat de concealer bij je eigen huidskleur past. Dit zodat er geen rare kleurveranderingen zijn. Breng deze onder de ogen aan. En eventueel op oneffenheden die echt weg getoverd moeten worden. Breng de concealer ook over het ooglid aan. Dit zorgt ervoor dat eventuele verkleuringen weggetoverd zijn en dat met een beetje poeder over het ooglid heen, er verder geen oogmakeup nodig is.

Poeder

Poeder is ook het invensteren waard en gaat heel lang mee. Als een poeder goed verzorgd word kan je hier jaren gebruik van maken. Ik gebruik zelf al jaren mijn Estee Lauder poeder. Ik heb hem ooit gekocht toen ik ging trouwen (alweer 3 jaar geleden) en tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad. Hij is al helemaal uitgeleefd. De laatste keer dat hij viel is het doosje gebroken en mij hart brak mee. Maar genoeg hierover terug naar de applicatie. Breng de poeder aan over het hele gezicht. Ook over de ogenleden. Puur en alleen om de hele dag profijt te hebben van de aangebrachte concealer. Zorg dat je het mee kan nemen en mijn tip is om het aan te brengen, niet met het bijgeleverde sponsje, maar met een (meeneembare) poederkwast.

Mascara

Mascara is voor mij de volgende stap. Een snelle applicatie is voor mij gewoon zo uit het potje op mijn ogen. Ik neem niet de tijd om mijn wimpers te krullen. Puur en alleen omdat dit weer net iets langer duurt. Kantel je hoofd iets naar achter, kijk naar beneden in de spiegel en breng de macara aan vanaf de wimperrand. Dit zorgt voor minder vlekken en voor een verlengend effect op de wimpers.

 Lippen

En nog de lippen. Ik heb het gevoel dat als ik lipstick op doe dat ik zakelijker ben en klaar ben voor alles wat de dag mij te brengen heeft. Heel eerlijk doe ik mijn lipstick zelf op in de trein (ik rijd geen auto). Meer omdat ik onderweg eet en ik het vreselijk vind om de broodkruimels van mijn lippen af te halen. Mocht je nou geen fan zijn van lipstick, een libello of lipverzorging met tint kan ook heel veel voor een lip doen en daarnaast verzorgt het de lip ook gelijk.

 Kwasten

En nog een laatste ding om in te investeren zijn kwasten. Houd deze wel goed schoon, voor eventuele infecties tegen te gaan.

mijn basis set kwasten houd het volgende in;

 • Een spons, denk hierbij aan een beauty blender of een real techniques miracle complection sponge. Deze gebruik ik licht vochtig. Er kan zelfs poeder mee worden aangebracht. Het is vooral fijn omdat je er makkelijk en vooral snel alles mee kan blenden. Van foundation tot concealer.
 • Een poederkwast. Deze hoeft niet groot te zijn. Het aanbrengen van poeder met een kwast zorgt voor een natuurlijke look.
 • Een ovale fluffy oogschaduw kwast. Met deze kwast kan je snel en precies poeder aanbrengen op plekken die je net geconceald hebt. Ik vind dit erg fijn werken want je weet dat alles dan goed bepoederd is en daardoor de hele dag blijft zitten.
 • Een blush kwast is een must voor mensen die blush gebruiken. Dit zijn vaak kleinere gezichtskwasten.

Volgende zijn een aantal opties.

Je kan kiezen om je wenkbrauwen te doen, ik doe dit zelf wel omdat ik vind dat dit net even wat meer doet voor mijn gezicht.  Ik doe dit dan alleen met poeder omdat ik de applicatie met potlood te lang vind duren.

Mocht je nou echt niet hebben geslapen of vanuit jezelf wat bleeker zijn is blush eigenlijk een must. Een blush in een lichte peach kleur of zacht roze zorgt voor een natuurlijk effect. En een blosje geeft een natuurlijk effect.

Dus als laastste een snelle opsomming;

 1. Verzorg de huid goed
 2. Breng concealer aan, vergeet de oogleden niet
 3. Breng poeder aan over het hele gezicht, ook de oogleden
 4. Breng mascara aan
 5. Lipstick
 6. Optioneel; Blush
 7. Optioneel Wenkbrauwen

 

 

Menu