Over mij – Margriet Hulsker – fotografe in Leiden e.o.

Welkom op de website van Sweet Boudoir; onderdeel van Piktureframe Photography! Sweet Boudoir staat voor mooie, elegante foto’s voor vrouwen die zichzelf durven te zijn en durven te laten zien hoe mooi ze zijn; van binnen en van buiten.

Ik ben Margriet Hulsker Fotograaf Leiden e.o.

Een tijdje geleden heb ik zelf model gestaan voor een mooie boudoir serie bij een collegafotograaf. De reden hiervoor is een vrij persoonlijke reden geweest, maar ik deel deze graag met jullie omdat ik denk dat deze motivering ook voor vele van jullie zal gelden als een van de redenen om mij te boeken voor JULLIE boudoir serie.

In 2012 ben ik moeder geworden van een heel lief meisje. Een lieve baby met een super sterk eigen willetje; direct al in de eerste maand werd me dit duidelijk. Wat een verandering was dat ineens! Ik wist er niet goed mee om te gaan en raakte in een depressie; gewoon doorgaan, gaat vanzelf wel weer over bleef ik mezelf voorhouden en dacht aan de dag dat ik weer mocht beginnen met werken voor de baas en mijn eigen bedrijf weer langzaam kon gaan opbouwen….

Echter liep het compleet anders en werd ik in april 2013 zeer ernstig ziek; hartfalen was de conclusie in het ziekenhuis. Een pompfunctie van nog maar 5% en totaal geen kracht meer in mijn lichaam het gevolg. Een opname van 3 weken in Groningen; een ICD implantatie en een revalidatie traject van bijna 1,5 jaar waren het gevolg. Vertrouwen in mijn lichaam had ik niet meer; ik durfde niet meer te fietsen; niet meer te sporten en zelfs niet meer naar buiten een blokje om met de kleine. Maar  bovenal… ik hield niet meer van mezelf en waardeerde mezelf niet meer. Ik was Moeder, maar ik was geen Margriet meer….. Ik was mezelf verloren in de afgelopen jaren.

Op een gegeven moment was ik het zat en besloot dat alleen IKZELF hier iets aan kon doen en bovenal iets aan MOEST doen. Een goede vriend die ik al jaren kende en die mij ook door en door kent gaf me net even dat zetje dat ik nodig had. Door harde, maar eerlijke gesprekken met hem kwam ik achter mijn ‘problemen’. Daar ben ik hem dan ook nog steeds enorm dankbaar voor! Ik besloot een personal trainer in de arm te nemen om samen mee te gaan sporten en zo mijn vertrouwen in mijn lichaam weer terug te vinden. Dit heeft me een enorme boost gegeven en het vertrouwen is langzaam aan het terugkomen. Toch wist ik dat ik er nog lang niet was; ik moest daarnaast weer van mezelf gaan houden; mezelf weer gaan zien als een vrouw die er mag zijn en gezien mag worden en niet alleen als een moeder gezien wordt. Ik besloot daarom zelf een boudoir serie te laten maken bij een collega fotograaf om mijzelf een nog grotere boost te geven en mezelf te laten zien dat ik er mag zijn!

Nadat ik goed nieuws had gekregen uit het ziekenhuis aangezien mijn conditie nog steeds enorm verbeterde en mijn hart met sprongen vooruit ging beloofde ik mezelf een mooi cadeau te geven en daar geen geld op te besparen. Twee maanden later was de dag aangebroken en vertrok ik naar Peter voor de reportage. Nadat ik de sneakpeak kreeg plaatste ik een berichtje op facebook en beschreef waarom ik het had gedaan. De reacties van vrienden en familie waren hartverwarmend! Het gaf me het gevoel iets goeds te hebben gedaan en gaf me de kracht door te gaan. Ik had niet verwacht dat ik zoveel kracht en energie zou krijgen van de reportage. Ik voelde me goed en bovenal mooi en geliefd door iedereen om me heen! De reportage gaf me mijn zelfvertrouwen terug en verbeterde mijn zelfbeeld.

Dat is dus ook precies de bedoeling van de reportages die ik aanbied! Ik wil vrouwen laten zien dat ze mooi zijn; dat ze van zichzelf mogen houden om wie ze zijn en dat ze geliefd mogen (of misschien zelfs wel MOETEN) worden door iedereen in hun omgeving.

Wie weet zie ik je binnenkort een keer voor mijn lens!

Veel liefs!

Margriet Hulsker

Sweet Boudoir reportage