Een tijdje terug kwam ik een oproepje tegen op FB voor een nieuw TV programma. Ze zochten daarvoor mensen met grote dromen… Natuurlijk heb ik daar een reactie op gestuurd, want grote dromen heb ik zeker…..

Soms is het best goed om je dromen en je eigen verhaal op te schrijven en te delen met de rest van de wereld, want wie weet wat voor leuks er uit voort kan komen!

Mocht je deze blog inspirerend vinden, aarzel dan ook zeker niet om het te delen in je eigen netwerk! Ik ben altijd op zoek naar nieuwe, leuke en inspirerende samenwerkingen.

Het verhaal

Mijn verhaal zoals ik dat ook naar het nieuwe tv programma gestuurd heb:
Mijn naam is Margriet Hulsker, eigenaresse van SweetBoudoir Photography; mijn eigen Boudoir/ lingerie fotostudio in Oegstgeest. Om mijn verhaal helemaal te kunnen vertellen moeten we terug naar 2012; 1 september 2012 om precies te zijn, want toen werd ik moeder van de allerliefste dochter ter wereld! Ik was toen part time Research Analist en afgestudeerd Biotechnologe bij het LUMC in Leiden en part time fotografe voor PiktureFrame Photography (mijn fotografie bedrijf gespecialiseerd in zwangerschap, newborn en gezinsreportages).

De maanden als moeder vlogen voorbij tot begin mei 2013. Ik voelde me niet lekker in mijn vel zitten, was snel en erg vermoeid en ook concentreren werd steeds lastiger. Ik ging naar de cardioloog en naar de huisarts, maar beide stuurden me met een kluitje in het riet. Toch voelde het niet goed en bleef ik doormodderen. De laatste week van mei ging het snel bergafwaarts en ging ik naar mijn ouders in Groningen. Verzorging van mijn dochtertje lukte me niet meer… Ik liet me op vrijdag 31 mei 2013 opnemen via de EH van het UMCG. Meerdere onderzoeken volgenden nog diezelfde middag en eind van de avond was de conclusie: Zeer heftig hartfalen met een resterende pompfunctie van 5%.. Ik had geen dag later moeten binnenkomen.. dan was ik er waarschijnlijk niet meer geweest… Mijn wereld stort in. Hoe kan ik zoiets in godsnaam overleven? Hoe kan ik mijn dochtertje zien opgroeien als ik niet meer voor haar kan zorgen? is er nog wel een morgen voor mij? Hoe lang heb ik nog? Zoveel vragen en geen antwoorden..

Besloot ik het harttransplantatie traject in te gaan, of wilde ik toch eerst proberen of ik met een ICD een iets beter leven zou krijgen? een moeilijke en zware keuze.. Uiteindelijk heb ik gekozen voor het laten plaatsen van een 1 draadse ICD en medicijngebruik. (details kunnen via een specialist gedeeld worden). Revalidatie en reïntegratie volgende voor 2 jaar…
Maar ook het leven van mijn dochtertje ging door… ze werd groter en ouder… ze zou binnenkort 4 jaar gaan worden en naar school gaan…. Doordat ik tijdens mijn ziekteperiode moest revalideren en maar langzaam mocht reïntegreren had ik de tijd om na te denken over een toekomst, want langzaamaan mocht ik van mezelf daar weer wat aan gaan denken… Ik begon me af te vragen of ik wel terug wilde in het laboratorium werk; of ik daar de concentratie nog wel voor op kon brengen en of ik daar mijn ‘oude dag wilde slijten’.

Eigelijk kwam ik tot de conclusie dat ik veel liever mijn droom wilde verwezenlijken: een eigen goedlopende fotostudio gespecialiseerd in boudoir/ lingerie fotografie voor de allerdaagse dames! in 2015 had ik mijn eigen boudoir reportage laten maken door een bevriende fotograaf en het gevoel in zelfvertrouwen en eigenwaarde dat ik daardoor kreeg was zo geweldig, dat ik dat graag wilde delen met andere vrouwen. Ik realiseerde me dat veel vrouwen die (net) moeder zijn geworden struggelen met zichzelf; met hun eigenwaarde en hun zelfbeeld. Dat wilde ik graag weer rechtzetten voor ze door deze dames op een mooie en vooral dicht bij henzelf passende manier te fotograferen. Mijn hele verhaal, motto en bedrijfsstrategie is hier te lezen.

Langzaam aan komt de boudoir fotografie gelukkig uit het verdom hoekje en is het een geweldig thema geworden om te fotograferen. Veel dames hebben een verkeerd beeld van wat boudoir fotografie inhoud; Dat het alleen geschikt is voor dames met maatje 34, maar dat is helemaal niet zo! en die boodschap wil ik ook graag uitdragen.

De ultieme droom – DE studio

Mijn ultieme droom is om uiteindelijk een eigen studioruimte te hebben (in bijvoorbeeld een mooi landhuis of oud gebouw) waar ik mijn eigen interieur in kan plaatsen en op elk moment totaal kan veranderen qua lay-out en achtergrond voor de foto’s. Ik huur nu al dik 2 jaar anti kraak een (deel van een) kasteel; super gave locatie waarbij ik zelfs al met de andere huurders gekeken heb of het mogelijk is deze locatie te kopen en uit te breiden als verzamelgebouw en officiële trouwlocatie (het gebouw heeft een schitterende blauwe kamer met antieken wandkleden en meubels) in samenwerking met locale bedrijven. Ik zie de studiolocatie voor me als een gebouw met meerdere kamers; twee compleet verschillende ingerichte kamers voor meerdere stijlen; een ruimte waar de visagie gedaan wordt; een kleine keukentje en toilet of zelfs een kleine badkamer en een kantoorruimte waar ik kan zitten werken en waar ik klanten in een huiskamer setting kan ontvangen voor hun aftersale.

Binnen mijn boudoir studio wil ik gaan samenwerken met enkele mooie en vooral luxe lingeriemerken (van standaard Honkemuller (Private collection) tot Victoria Secret en Honey Birdette) door middel van het samenstellen van een ‘klanten kledingkast’ Mijn klanten kunnen hier dan in shoppen voor hun eigen shoot en zich even helemaal ‘verwend’ voelen door gebruik te kunnen maken van lingerie dat ze niet snel zelf zullen aanschaffen of wat simpelweg buiten hun budget ligt. Daarnaast wil ik graag dat een boudoir reportage een soort van SPA dag gaat worden voor ze door ze (en dat gebeurt nu ook al op een iets kleinere schaal) te laten opmaken door een vaste visagiste terwijl er een heerlijk sapje, kopje koffie of thee  en lekkere koekjes en fruit voor ze klaar staat (dit gedeelte zou ik graag iets meer willen professionaliseren). Ik wil graag dat de dames erkennen dat ze soms ook even aan zichzelf mogen denken en zichzelf mogen verwennen door schitterende foto’s van zichzelf te laten maken. Als afsluiting wil ze een compleet pakket kunnen aanbieden, dus een geweldig luxueus album of gave wanddecoratie voor in hun eigen huis. 

Ik ben ontzettend benieuwd of jullie iets kunnen met deze dwaze dame en haar grote dromen.
Liefs,
Margriet Hulsker

Helaas kreeg ik een dag later het bericht dat ze inderdaad op zoek waren naar mensen met grote dromen, maar dat het nu gericht was (dhu hoe kan het ook anders….) op artiesten en cabaretiers… Toch geef ik de hoop niet op en inspireert het me alleen maar meer om nog harder te werken aan het bereiken van mijn doelen!

Kasteel Endegeest Oegstgeest
Menu