De KUS; DE KUS IS iets bijzonders… zo bijzonders zelfs, dat er een internationale dag van de kus is en wel…. VANDAAG 6 JULI!

The best kind of kiss is when you have to stop because you can’t help but smile……

De kus bestaat eigenlijk over; in ieder land, in iedere klasse. Iedereen, jong of oud weet eigenlijk wel wat een kus is, terwijl het voor iedereen eigenlijk ook direct een andere (waardevolle) betekenis heeft. De eerste kus; een informele kus; een gepassioneerde kus; een afscheidskus….

Internationale dag van de kus

De internationale dag van de kus is ontstaan in 2006 en is bedoeld om de kus te waarderen zoals die is; zoals die voor ons van betekenis is. Of het nu gaat om de kus van je partner; je geliefde; je familie of van je eigen kind; elke kus heeft zijn eigen waarde voor je. Wereldwijd waarderen en ‘omhelzen’ we de kus door iemand anders dus lief te hebben…. Ik denk persoonlijk dat zeker nu dit jaar – het jaar van de corona crisis – de kus nog meer van waarde is geworden… Maanden lang dat we elkaar (als er geen sprake was van een directe liefde relatie) geen knuffel en kus geven en nog steeds – op de internationale dag van de kus – wordt het geven van 3 zoenen op de wang aan vrienden en bekenden afgeraden….

Er worden zelfs elk jaar recordpogingen gehouden voor de langste kus… Op Valentijnsdag – echt zo’n dag voor deze recordpoging- in 2009 zetten Nikola Matovic en Kristina Reinhart in Duitsland de tijd op 32 uur!
Op 13 Februari 2011, waagde een Thai koppel (Ekkachai and Laksana Tiranarat) een poging door 46 uur en 24 minuten hun lippen op elkaar te houden! wauw!!
Een jaar later kusten Nonthawat Charoenkaesornsin en Thanakorn Sitthiamthong hun weg naar de titel op een groot evenement in Pattaya, Thailand op 12-14 Februari 2012. ย Maar weer een jaar later -op 12-14 Februari 2013- kreeg het Thaise paar uit 2011 de titel terug op hun naam door maar liefst 58 uur, 35 minuten en 58 seconden te kussen!!! Indrukwekkend hoor; zeker als je weet dat men niet mag zitten, rusten en slapen en ook het toiletbezoek moest met verzegelde lippen gebeuren!

Ook de recordpoging waarbij de meeste mensen die elkaar een kus geven wordt al jaren lang jaarlijk uitgevoerd. In 2009 werd in Mexico stad het oude record uit Londen (32,000 mensen) verbroken toen 39.897 mensen elkaar tegelijk kusten!

Of wat dacht van de vreemde recordpoging om cobra’s te kussen!!  bbrr… mij niet gezien hoor!

Terug naar wat de kus voor jou betekend…
Denk een aan je eerste kus… krijg je weer kriebels in je buik en een glimlach op je lippen? Ging het zoals je verwacht had, of was je eigenlijk te zenuwachtig? Kun jij het je nog wel herinneren? Ik wel! Ik weet nog precies welke jongen ik als eerste een zoen heb gegeven ๐Ÿ˜‰
Of denk eens aan de aller liefste kus die je hebt gekregen.. die lekkere natte pakkerd van je eigen kind; of een ‘dank je wel’ kus van je beste vriend of vriendin? Of wat dacht je van al die ‘meanigless’ kussen wanneer je iemand 3 kussen op zijn of haar wang geeft bij een familiedag..

Maar hoe vier je de internationale dag van de kus?

Makkelijk genoeg eigenlijk! (al hoe wel… wanneer deze blog online komt en jij die leest ben je hoogst waarschijnlijk al lang opgestaan)..
* Sta lekker vroeg op en geef je partner een tedere goede morgen kus…..
* Groet je vrienden die je tegenkomt vandaag eens met een vluchtige kus op de wang om te laten zien dat je hen waardeert
* Of geef een handkus aan iemand die hoog in het vaandel hebt staan..
* Geef bij thuiskomst je partner en kinderen een lieve kus en knuffel…

Maar 1 tip: vergeet de adem mints niet ๐Ÿ˜‰

Internationale dag van de kus

SaveSave

Menu