Regelmatig krijg ik vragen over de verschillende boudoir reportages die ik maak. Hieronder beantwoord ik graag De 10 meest gestelde vragen aan een boudoir fotograaf.

A) Hoe lang van te voren moet ik een reportage reserveren?
Het is aan te raden om minimaal 1 maand van te voren je datum te reserveren. Dit omdat ik je altijd aanraad om lekker te gaan shoppen voor jezelf; je even tijd nodig hebt om aan het idee te wennen dat je straks in lingerie voor een onbekende fotografe staat en omdat ik maar 2 zaterdagen per maand werk en deze zaterdagen zitten snel vol. 

Wil je foto’s cadeau doen aan je partner op jullie huwelijksdag in de vorm van een album, dan is het zelfs aan te raden om minimaal 2,5 maand voor de huwelijksdag de shoot te doen! Dit vanwege de levertijd van 6-7 weken van het album en omdat ik uiteraard ook even tijd nodig heb om de foto’s te bewerken en we een datum moeten plannen voor de IPS.

B) Op welke dagen ben je open voor een boudoir reportage?
Ik fotografeer op donderdag en vrijdag van 9.30 tot 12.30 en van 13.00 -17.00. Twee zaterdagen per maand fotografeer ik ook van 10-15.00. Echter ben ik elke werkdag tijdens kantooruren wel bereikbaar via de telefoon en de email voor al jullie vragen.

C) Kan ik een sessie cadeau doen aan een vriendin of aan mijn vrouw/vriendin?
Ja dat kan zeker! Je betaald dan de shootingfee plus eventueel een x bedrag extra dat de ontvanger zelf kan besteden bij het nabestellen van de eindproducten. Ik ontwerp een persoonlijke bon die gedrukt wordt en in een fotolijstje komt zodat je ook echt iets te geven hebt. De ontvanger kan dan zelf contact opnemen om de shootingdatum te bepalen en mag aan het eind tijdens de IPS helemaal zelf kiezen welke eindproducten ze wil afnemen.

D) Moet ik mijn eigen lingerie meenemen, of heb jij alles in de studio liggen?
Ik raad je zeker aan om je eigen lingerie mee te nemen. Daarvan weet je immers zeker dat het je goed past en mooi staat. Uiteraard heb ik in de studio meerdere kledingstukken, korsetten en lingeriesetjes hangen die gebruikt mogen worden tijdens je reportage. 

E) Hoe zit het eigenlijk met het gebruiken van mijn foto’s op facebook; in je VIP groep en op je website?
Zonder toestemming van jou zal ik nooit een foto gebruiken op fb (openbaar) in de vip groep (privé groep) en mijn website. Daar ben ik heel stellig in. Sinds mei 2018 is de privacy wet ook heel erg aangescherpt en is het nu zelfs zo dat ik toestemming moet vragen voor het mogen bewaren van je foto’s als deze is volbracht en jij eindproducten hebt afgenomen. Deze toestemming wordt altijd schriftelijk gedaan en is bindend.

F) Mag ik een vriend(in) meenemen om me gezelschap te houden? 
Ik ben me er van bewust dat het streng overkomt, maar voor de sessie zelf raad ik het niet aan om te doen. Zeker wanneer je partner meekomt om te kijken kan dit ongemakkelijke situaties geven en dat zie je uiteindelijk weer terug in de foto’s en dat is natuurlijk zonde. Voor de IPS mag je uiteraard wel een vriendin of je partner meenemen. Graag zelfs! Tenzij het een verrassing voor je partner is natuurlijk 😉

G) Is de enigste locatie waar je fotografeert je eigen (kasteel) studio in Oegstgeest?
Nee. De meeste reportages vinden hier wel plaats, maar ook je eigen huis, slaapkamer of zelfs douche kan een geschikte locatie zijn voor de fotoshoot. Vaak voel je je sneller op je gemak in je eigen vertrouwde omgeving. Echter moeten we dan wel van te voren bespreken hoe we haar en make up gaan aanpakken (of de mua met mij mee rijdt bijvoorbeeld, of dat er iemand in je eigen omgeving is die dit kan verzorgen als je elders in Nederland woont). Daarnaast kan ook een hotelkamer of bed and breakfast gehuurd worden voor de shoot overal in Nederland (of het buitenland)

fotostudio Kasteel Endegeest Oegstgeest
fotostudio Kasteel Endegeest Oegstgeest

H) Wat is je werkwijze precies?
Van te voren vraag ik je een moodbord te maken met enkele inspiratie foto’s die je aanspreken, zodat ik een idee heb van de stijl die jij graag terug wilt zien in je eigen foto’s. Aan de hand van deze foto’s kan ik je dan ook advies geven over de mee te nemen lingerie en accessoires. 
Op de dag van de shoot wordt je ontvangen in mijn studio in Oegstgeest en wordt je opgemaakt door een van mijn vaste muah’s. Daarna volgt een shoot van minimaal 1,5 uur (we zitten niet heel strak aan tijd gebonden), waarbij je meerdere keren van lingerie en kleding kunt wisselen. 
Na de shoot zet ik alle foto’s op mijn computer en maak een eerste selectie die ik ga nabewerken. Ongeveer 2-3 weken na de shoot heb ik alles nabewerkt en nodig ik je opnieuw uit in mijn studio om de foto’s te komen bekijken en je eigen selectie te maken van je meest favoriete foto’s.

I) Wat is precies een IPS/ Aftersale?
IPS staat voor In Person Sale en betekent dat ik je na 2 a 3 weken na de shoot opnieuw uitnodig in mijn studio om alle nabewerkte foto’s te komen bekijken (op een ipad) en uit te zoeken welke je favoriete foto’s zijn. Op dat moment bepaal je ook pas wat je eindproducten gaan worden. Ik ga daarna aan de slag met het ontwerpen van je album, of het nabestellen van de eindproducten zodat je snel je mooiste foto’s in je handen hebt en eventueel een mooi cadeau kan geven aan je partner op jullie huwelijksdag.

J) Een boudoir reportage is wel een aardige investering. Zijn er ook betalingsmogelijkheden?
Na het reserveren van een datum voor je shoot stuur ik je een factuur voor het laten maken van de reportage; dit is de zogenaamde shootingfee en dient voor aanvang van de shoot voldaan te zijn. Pas na betaling wordt de reservering namelijk omgezet in een definitieve boeking.
Een tweede factuur krijg je na de IPS voor de eindproducten die je wilt afnemen. Hoe hoog deze wordt is compleet afhankelijk van de producten die je kiest. Deze factuur is eventueel in meerdere delen af te betalen.

Investering in boudoir fotoreportage
Menu