11/11 Singles Day… Er ligt wel een beetje een negatieve; droevige toon in die benaming, of niet? Single… Alleen…. geen metgezel… niemand om je heen…Single… Tot op bepaalde hoogte is dat dan ook wel waar.. Toch is het ook de dag dat je mag vieren dat je een trotse en gelukkige single bent. Hier in Nederland is singles day vooral een commerciële dag, maar in Aziatische landen wordt het echt gezien als een grote feestdag.

Ontstaan Singles Day

Sinds 1993 wordt Singles Day al gevierd in China. Toen groeide op verschillende Chinese Universiteiten en andere scholen de dag 11 november uit tot de dag waarop vrijgezelle mannen hun Single bestaan gingen vieren, maar eigenlijk met de noodzaak, omdat er nog altijd een overschot aan mannen is in China, dat zij lieten zien aan de vrouwen op hun school, dat ze nog Single waren en hoopten op een match. De vier 1en in de datum staat dan ook voor het vrijgezellenbestaan; 1 staat immers voor single; alleen zijn.

1 van de twee verhalen over het ontstaan van Singles Day is dat 4 vrijgezelle Chinese studenten een plan aan het bedenken waren voor het organiseren van feest avonden om zo single mannen en vrouwen bij elkaar te brengen. De vier enen staan dus voor de vier vrijgezelle mannen.

Het tweede verhaal heeft echter een droevige basis. Hierin wordt juist verteld over een Chinese jongen die zijn vriendin verliest doordat ze komt te overlijden. Het verlies en haar leven viert hij op zijn verjaardag, 11 november, door het aansteken van kaarsen op het dak van de universiteit waar ze elkaar hebben leren kennen. Vier van zijn vrienden komen bij hem zitten om zijn verdriet te delen. Daarmee wordt gezegd dat de helende werking van de viering voor iedereen die alleen is voordeel kan hebben en positief licht geeft in dokere dagen.

Cadeau geven aan jezelf.

Een belangrijk onderdeel van Singles day is het geven van cadeautjes aan of het verwennen van jezelf. Zowel stenen winkels als webwinkels haken hier super goed op in! Want ook zij zien immers dat er steeds meer geld wordt uitgegeven aan cadeautjes voor anderen, maar zeker ook aan cadeautjes voor jezelf. Ondanks dat je in een relatie zit, ben jij nog steeds een individueel, iemand die ook afzonderlijk gezien mag worden en dus ook af en toe verwend mag worden.

En daar ben ik het eigenlijk best wel mee eens! Veel mensen vergeten zichzelf en plaatsen anderen uit het gezin, of vrienden, voor zichzelf. Denk daar maar eens over na. Wanneer heb jij echt eens iets voor jezelf gedaan, of gekocht?

Singles Day fotoshoot voor dating site

Single en op een dating site?

Ben je single en zit je op een of meerdere datingsites? Niets mis mee! Want met de social media van vandaag is dat zo super makkelijk.
Maar zou je wel eens echt mooie foto’s van jezelf willen laten maken? Iets teasend, maar zeker niet ordinair en super geschikt voor social media en datingsite. Denk dan eens aan een mini sessie bij SweetBoudoir Photography!

  • sessie van 20 minuten
  • geen make-up verzorging
  • geen kledingwissel
  • 1 setting (bed of witte muur)

€45,– inclusief 1 digitaal bestand

Singles Day fotoshoot voor dating site

Menu