Ik maak niet heel vaak business portretten, dat geef ik eerlijk toe. Mijn core business is immers de boudoir/ lingerie fotografie. Want daar ligt echt mijn passie als het gaat over het fotograferen van mensen en het geven van een boost in zelf vertrouwen en eigen waarde.
Maar als ik gevraagd wordt om eens uit mijn comfortzone te stappen voor een leuke shoot, dan grijp ik die kans natuurlijk met beide handen aan. Deze business owner contacteerde me een tijdje geleden met de vraag of ik enkele mooie beelden van hem kon maken in pak, in vrijetijdskleding en met zijn stoere wagen. Ik kreeg carte blanche van hem en mocht me uitleven met verschillende studiolicht opstellingen, het natuurlijk daglicht in de studio en de kleding die hij moest meenemen voor de reportage.

Van te voren werden verschillende inspiratieborden doorgesproken en werd er gezamenlijk gekozen voor meerdere kledingstijlen zoals een maatpak inclusief stropdas; een nette pantalon voor de iets meer casual look en vrijetijdskleding voor een paar privé foto’s. Op de dag zelf keken we nog een keertje goed of alles bij elkaar paste en kozen we de kleding waarmee we de sessie gingen starten.

Als eerste werd gekozen voor het pak in combinatie met een zwarte achtergrond en ringlicht als hoofd lichtbron.

Locatie fotografie ook een onderdeel van zakelijke portretten

Na de reportage in de studio zijn we nog even naar buiten gegaan voor enkele – iets wat stoere – beelden met de auto in de hoofdrol. Dit soort type foto’s kunnen echter op elke locatie gemaakt worden. Hier is echter gekozen voor het terrein waarop de studio staat in Oegstgeest.

Meer informatie en de prijzen voor een business portret zijn op deze pagina te vinden.

Menu