De serie 50 shades of Grey heeft de gemoederen wel doen opwaaien toen deze uitkwam en door vele vrouwen wereldwijd in de maanden daarna verslonden werd…. Groot was dan ook het plezier toen bekend werd dat de serie verfilmd zou worden… De eerste film werd in 2015 groots onthaald en brak meerdere records, maar ook de grappen over de bioscoopstoeltjes aan het eind van de film waren niet van de lucht..
Helaas moesten we daarna twee jaar wachten tot Valentijnsdag 2017 voor de 2e film verscheen in de bioscoop en eindelijk verschijnt op 8 februari 2018 (in America en op Valentijnsdag in Nederland ) de derde en laatste film uit deze geweldige trilogie.

Ja ik geef toe… ook ik heb deze serie helemaal gelezen (meerdere keren zelfs, waaronder 1x toen ik in 2014 het ziekenhuis in Groningen lag voor mijn hartfalen en ik hoopte dat die leuke dokter aan mijn bed zou komen omdat hij zag dat mijn hartslag ineens vreselijk omhoog schoot ūüėČ haha).
Natuurlijk zijn er veel meer boeken te vinden in de categorie ‘ rode oortjes Literatuur’.. Enkele daarvan zal ik hieronder bespreken… Ik ben benieuwd of jullie deze ook gaan lezen komende zomervakantie.

Mocht je zelf een aanvulling hebben hierop, dan hoor ik dat uiteraard graag! 50 shades of Grey boeken

50 shades trilogie ~ E. L. James

Er gaan geruchten dat in 2018 het vijfde boek gepubliceerd gaat worden, want ja, als je succes hebt met iets, dan moet je er natuurlijk wel mee door blijven gaan. De eerste drie boeken ( ‘Fifty Shades of Grey‘, ‘Fifty Shades Darker‘ en ‘Fifty Shades of Freed‘) zijn ondertussen verfilmd en gaan over de geweldige Mr Grey die naast een goede zakenman met een geweldig imperium een duistere kant heeft…. De bijna afgestudeerde¬†Anastasia Steele ontmoet Christian Grey voor het eerst wanneer ze hem gaat interviewen voor het studentenblad van haar (die dag) zieke vriendin. Haar meisjesachtig voorkomen laat een bijzondere indruk achter bij Christian…

De verschillende titels van de trilogie verwijzen naar de¬†verschillende, vaak ruwe, stemmingen en onverwachte stemmingswisselingen van Christian Grey tijdens zijn vele ontmoetingen met Anastasia….

Zijn ogen worden donkerder. ‘Bijt niet op je lip Anna. Je bent in mijn kamer. Ik heb je bijna drie dagen niet gezien en ik heb een heel eind moeten vliegen om je te kunnen zien.’ Zijn toon is veranderd en hij klink zacht, sensueel…. Ik weet waar dit heen gaat… Hij komt naar me toe met een sexy blik in zijn ogen. Met zijn vingertop streelt hij mijn wang. “Oh hemel” het is zo dichtbij, die heerlijke Christian geur…..

Het vierde boek uit deze serie was ‘Grey‘ uitgegeven in 2015 en beschrijft de belevenissen van Anna en Christian door de ogen van Christian zelf… Of hier nu al een vervolg op is gekomen (aangezien dit deel ook alleen deel 1 (Grijs) beschrijft… weet ik niet helemaal zeker. Ik zou verwachten van wel, maar heb dat tot nu toe niet meegekregen. Ik kan wel vinden dat er een boek genaamd ‘donkerder‘ is uitgegeven in 2017, maar of dit ook echt het vervolg is op ‘Grey‘ weet ik niet zeker. Ik ga het eens navragen (en nabestellen) bij de boekhandel.

Crossfire rode oortjes literatuur

Crossfire trilogie ~ Silvia Day

Als fan van de 50 shades trilogie ‘moet’ je ook haast wel de Crossfire trilogie gelezen hebben. Ook deze serie bestaat uiteindelijk uit vijf boeken. De eerste is Verslaafd aan jou; daarna volgen Begeerd door jou, Verbonden met jou, Bezeten van jou en Een met jou. Ook deze serie gaat over een welvarende en ‘donkere’ man; Gideon Cross, en de allerdaagse Eva Tramell die samen met twee vrienden een kleinschalig cateringbedrijf runt. Eva en Gideon leren elkaar kennen wanneer Eva per ongeluk tegen Gideon opbotst in het gebouw waar hij zijn bedrijf heeft gevestigd en zij de volgende dag haar eerste werkdag zou hebben. De volgende dag komen ze elkaar aan het eind van de dag weer tegen in de lift en enkele dagen later bleek dat Eva in samenwerking met haar baas van een groot reclame bureau een opdracht kreeg voor het bedrijf Cross Industries….het spel van flirten en om elkaar heen draaien begon op het moment dat zij in zijn armen struikelde…

Ik zorgde ervoor dat ik een stralende glimlach had toen in binnenstapte… maar die glimlach verstarde op mijn gezicht toen ik de man zag die opstond op het moment dat ik binnen kwam. Omdat ik plotseling stilstond botste Mark tegen mijn rug, waardoor ik voorover struikelde. De Donkere Adonis ving me op bij mijn middel, trok me omhoog en tegen zijn borst. Zelfs door de lagen kleding tussen ons in waren zijn biceps als rotsen onder mijn handpalmen, zijn buik als een marmeren plaat van spieren tegen die van mij. Oh nee ik ben vervloekt!

De boeken zijn allen geschreven uit het oogpunt van Eva en lezen heerlijk weg, waardoor jij je al snel identificeert met haar en haar belevingen echt voelt. Grappig is alleen dat de laatste ‘Een met jou‘ bijna nergens te vinden is (tweedehands). Mocht je deze hebben en niet meer lezen, dan neem ik die graag van je over!

Muren van Glas rode oortjes serie

Muren van Glas serie ~ Marique Maas

Muren van glas is in tegenstelling tot de andere twee series geschreven door een Nederlandse schrijfster (Marique Maas) en speelt zich dan ook volledig af in ons koude kikkerlandje, Echter toont het vele overeenkomsten met 50 shades of Grey en Crossfire, maar is het wilder en beeldender geschreven….

Deze serie bestaat uit 3 verschillende delen: De ontmoeting, waarin alles begint tussen Nadine de Jong, die een Cateringsbedrijf runt samen met twee vrienden en Daniel Holland; een succesvolle ondernemer en ontwerper.¬†Harde Grenzen is het tweede deel en is het deel¬†waarin Nadine en Daniel elkaar beter leren kennen en de relatie uiteindelijk verbroken wordt wanneer Nadine achter het verleden van Daniel komt. ¬†De bestemming¬†is het laatste deel waarin Nadine en Daniel een onverwachte keuze maken….

De man staat nog geen twee meter bij me vandaan. Hij is een kop groter dan ik en heeft een krachtig, hoekig gezicht. De man heeft iets gevaarlijks om zich heen hangen. Een broeierige aura dat me naar adem doet happen. Het is een seksuele energie. Daar heeft hij een overvloed van. Een schandalige hoeveelheid!

En dames… marktplaats al bekeken of te zien of deze boeken daar verkocht worden ūüėČ

Veel leesplezier!!

SaveSave

SaveSave

Menu