Ik ben gek op fotograferen, dat weet iedereen in mijn directe omgeving zo langzamerhand wel.. Maar het meest ben ik gek op het fotograferen van verliefde stelletjes op een net iets andere dan de standaard romantische manier. Ik geloof er heilig in dat iedereen die een partner heeft ooit eens een koppelshoot moet laten maken. Een snelle zoektocht op internet en pinterest naar koppel boudoir (couple boudoir in het Engels, want in het Nederlands vind je nog niet zo heel veel beeldmateriaal) foto’s zal je grotendeels voorbeelden geven van jeugdige stelletjes met het perfecte lichaam in over de top romantische en knuffelige poses. Daar is absoluut niets mis mee hoor; begrijp me niet verkeerd! Maar voor mij is koppel boudoir zoveel meer dan dat. Koppel boudoir is er voor iedereen. Het maakt niet uit of je nu net een nieuw relatie hebt; of dat jullie al jaren getrouwd en met pensioen zijn. ieder stel heeft zijn eigen verhaal om te vertellen; je geslacht- en die van je partner-; jullie leeftijd, body type of relatiestatus; het maakt geen donder uit! Als je van iemand houdt, dan is een koppel boudoir shoot iets voor jullie!

Maar goed.. wat zijn dan de 10 redenen waarom je een koppel boudoir shoot moet laten maken?

  1. Om te vieren dat je comfortabel bent in je eigen huid en lichaam
    Echte liefde is de beste manier om dat negatieve filter waarmee we onszelf bekijken in de spiegel te laten verdwijnen. Het is dan ook mijn doel – bij iedere sessie weer – om jezelf te zien zoals die liefhebbende mensen om je heen jou ook zien. Mijn hart maakt een sprongetje als ik na afloop van een klant te horen krijg dat de shoot zo ontzettend geholpen heeft om een andere kijk op jezelf te krijgen en dat de klant is gaan beseffen waarom hun partner zo gek is op hem/ haar. Liefde geeft er geen reet om of jij lichaam littekens heeft; een paar lovehandles extra heeft of rimpels en grijs haar. Echte liefde ziet die schoonheidsfoutjes juist als een reden om nog meer van je te houden; het zijn juist die dingen die jou ook echt JOU maken! En daarom is het juist zo ontzettend leuk om samen op ontdekkingstocht te gaan voor mijn lens. Samen kunnen jullie elkaar naar een hoger niveau tillen en de liefde voor elkaar laten vastleggen.

2) Je zit niet lekker in je vel en voelt je er niet comfortabel in
Het is gemeengoed voor een ieder van ons dat we puntjes van kritiek hebben op ons lichaam. Ook mannen hebben net als veel vrouwen body image issues; het is alleen nog lang niet geaccepteerd in de maatschappij dat zij er met anderen over praten. Ik houd er juist van om mannen, maar zeker ook vrouwen, hun ware schoonheid te tonen – puur – zoals ze zijn, maar om dit te kunnen doen tijdens een koppelshoot, waarbij jullie samen kunnen groeien in de acceptatie en liefde voor jullie en elkaars lichaam is een magisch iets. Ik houd er van om de transformatie in body comfort (acceptatie) van het begin van de sessie tot het eind te zien…

3) Jullie vieren een begin – samen
Een nieuw begin kan gebeuren als je 20 bent, maar evengoed nogmaals wanneer je al 65 bent. Ik heb al veel mensen in de verschillende leeftijdscatagorien gefotografeerd die op het punt staan te beginnen aan hun reis samen. Het enthousiasme en de spanning van het starten van een pad samen is altijd een feest om te fotograferen!

4) Vier dat de liefde de grote tijdstest heeft doorstaan
liefde kan lastig zijn, getrouwd zijn kan moeilijk zijn en samen zijn voor een lage periode is vieringswaardig…. altijd!
Jullie hebben samen moeilijke periodes overwonnen en hebben daarbij elkaar niet uit het oog verloren… capeau! dat moet gevierd worden

5) Jullie moeten weer samen komen en connecten op meerdere vlakken
Ik fotografeer veel stellen die door bepaalde fases heen gaan. Het is mijn ervaring dat liefde (voor elkaar) in golven komt, ondanks dat het er altijd wel is, is het soms een overweldigend en geweldig gevoel, terwijl het een andere keer een zacht sluimerend gevoel kan zijn. En dat is volkomen normaal. Je kunt niet altijd op de top van de wereld staan. Ik zie soms stelletjes die door een lastige periode gaan samen en het echt even nodig hebben om opnieuw te connecten met elkaar. Ik houd er dan van om die vonk weer terug te zien komen in hun ogen…

6) Jullie zijn gewoon super sexy samen!
De maatschappij wil ons graag wijsmaken van sexyness aan leeftijd gebonden is; of dat het gewicht gebonden is; dat het alleen maar is weggelegd voor maar een klein percentage gelukhebbers. FOUT!! Hopelijk weet jij net zo goed als ik dat er niets zo sexy is als de persoon voor jou die echt en oprecht van je houdt. Op een gegeven moment kom je op dat punt in jullie relatie de sexuele aantrekkingskracht geweldig en ongeremd is, waar je eerlijk en oprecht kunt zijn naar elkaar en waar je je kwetsbaar kunt opstellen, wat leidt tot een diepere emotionele en psychische connectie. Het is voor mij dan ook een eer om die diepere connectie te mogen ervaren en vast te mogen leggen, want die connectie zullen jullie echt niet zo snel en makkelijk delen met de hele wereld.

7) Grote verandering in julie leven samen
Ik werk veel met stelletjes die op een kruispunt in hun leven staan; het ene stelletje is net verloofd; het andere stelletje gaat trouwen; of is juist net getrouwd en weer een ander stelletje verwachten een liefdebaby; een complete verandering van hun leven dus… Nu nog even het ‘oude’ laten vastleggen voor het ‘nieuwe’ gaat beginnen.. Ik houd er van om deel uit te mogen maken van deze speciale momenten in het leven van mijn klanten en het is een eer om dit vast te mogen leggen voor later.

8) Jullie hebben samen een ‘milestone’ te vieren
Ik zie vaak koppels die graag een speciale gelegenheid – een milestone – willen vieren. Een verjaardag, een speciaal jubileum tijdens hun trouwen, of omdat ze al jaren samen zijn. Ik vind het super dat ik deze milestonen met jullie mag vieren en hoop dat ik ook de komende jaren iedere keer weer hun milestone samen met ze mag vieren.

9) Julie willen graag een overwinning vieren
Een ieder van ons ervaart uitdagingen in onze relaties. Een ieder van ons heeft soms een moeilijke periode. Liefde is het waard om voor te vechten; hoe moeilijk en zwaar dat soms ook voelt. En jullie zijn bereid daar voor te gaan vechten en te vechten voor jullie partnerschap. Wat jullie ook voor jullie kiezen hebben gehad in jullie relatie samen; hoe moeilijk het ook is geweest in de afgelopen periode, jullie houden van elkaar en zijn het vechten voor elkaar waard! En dat is alles waar het om draait. Jullie overwinnen deze moeilijke periode SAMEN!

10) Jullie liefde voor elkaar is geweldig!
Simpel toch? Op moeilijke dagen kijk je even naar de muur waar die geweldige foto van jullie samen hangt en je weer direct weer wat je op dat moment voelde.. De vlinders gaan weer fladderen. De foto zal je elke keer herinneren hoe mooi en uniek de liefde tussen jullie twee kan zijn.

Menu